top of page

Professional Group

Public·14 members
Michael Thompson
Michael Thompson

NARCOTICE


Ministerul Afacerilor Interne, iniţiază începînd cu data de 17 mai 2016 consultarea publică a proiectului hotărîrii Guvernului cu privire la completarea Listei substanțelor narcotice, psihotrope și a plantelor care conțin astfel de substanțe depistate în trafic ilicit, precum și cantitățile acestora.
NARCOTICE


Download Zip: https://www.google.com/url?q=https%3A%2F%2Furlcod.com%2F2uetjW&sa=D&sntz=1&usg=AOvVaw3-jr9uD4GyzuqunQuXTlGPAlineat IV. Încălcarea regulilor stabilite de producere, preparare, prelucrare, procurare, păstrare, evidenţă, eliberare, înstrăinare, distribuire, transportare, expediere, utilizare, import, export, nimicire a substanţelor narcotice sau psihotrope ori a materialelor sau utilajelor destinate producerii sau prelucrării substanţelor narcotice sau psihotrope, de cultivare a plantelor care conţin substanţe narcotice sau psihotrope, care a cauzat pierderea lor, săvîrşită de către persoana în obligaţiile căreia intră respectarea regulilor menţionate.


Un amplu studiu deopotriva de antropologie culturala si de istorie a mentalitatilor primul de o asemenea anvergura intreprins pe terenul culturii romane unde tematica folosirii narcoticelor un tabu pana in 1990 continua sa fie abordata in genere cu rezerve si documentarea intampina serioase dificultati. Narcotice in cultura romana este o carte curajoasa care va modifica probabil configuratia catorva capitole din istoria literaturii romane. ''Initial am cercetat marturii istorice etnologice si istorico-religioase referitoare la utilizarea in scopuri magico-rituale a plantelor psihotrope in spatiul carpato-dunarean din Antichitate pina in epoca premoderna In ultimii ani am extins cercetarea asupra modului in care in epoca moderna si contemporana s-au raportat la diferite narcotice si halucinogene unii scriitori artisti si intelectuali romani - de la romancieri ale caror personaje isi administreaza substante stupefiante pana la scriitori care isi analizeaza propriile experiente narcotice; de la poeti care si-au administrat narcotice pentru hranirea imaginatiei si fortarea creativitatii pana la cei care le-au utilizat in cautarea paradisurilor artificiale; de la cercetatori care au studiat folosirea remediilor psihotrope in Orient pana la scriitori care s-au sinucis folosind opiacee; de la savanti care au experimentat efectele substantelor psihedelice pana la istorici ai religiilor care au studiat utilizarea plantelor psihotrope in cadrul manifestarilor religioase si magico-rituale...'' - Andrei OisteanuCuprins:


De asemenea, au fost ridicate mijloace băneşti dobândite în urma comercializării substanţelor narcotice, inclusiv bani marcaţi în sumă de 10 mii lei şi aparate artizanale de preparare şi inhalare a substanţelor narcotice.


Mircea Cărtărescu scria, entuziasmat: "N-am putut să las din mână cartea lui Andrei Oişteanu. Am aflat din ea că mulţi autori din cultura română foloseau narcotice, experimental sau hedonistic. Dar aici este un pericol extraordinar: toate aceste stimulente ard şi distrug. Cei care sunt artişti cu adevărat, cei mai mulţi dintre ei, au ars lumânarea la ambele capete. Sunt faimoşii damnaţi pe care îi cunoaştem. Cartea lui Andrei Oişteanu este o parte a tabloului culturii române, până acum escamotată."


"Mi-a fost frică de un succes facil al cărţii - mai declară autorul. Mă gândeam că de la tabuizare, tema narcoticelor ar putea cădea în tabloidizare. Mi-a fost teamă că va fi citită de liceeni pe sub bancă şi că va avea un succes de fundul curţii şcolii. Nu s-a întâmplat nici asta. Am conchis că societatea românească s-a maturizat, că au fost depăşite bolile copilăriei liberalismului. Ba chiar, în unele privinţe, au dispărut şi coşurile de pe chipul pubertăţii." 041b061a72


About

Welcome to the group! You can connect with other members, ge...
bottom of page